Υλικά
500 γρ φακές
1 κύβος λαχανικών
1 κονκασε
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξίδι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές με μπόλικο νερό για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και διαλύουμε τον κύβο. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας το καρότο το κρεμμύδι το σκόρδο το πορτοκάλι τη δάφνη και το πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το αλάτι το ελαιόλαδο και βράζουμε 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με λίγο ξύδι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου