Πολίτικο μπριαμ

H μαγειρικη της Φωτεινής: Πολιτικο μπριαμ

Υλικά
8 κουτ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μελιτζάνες σε κύβους
4 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ φασολάκια
500 γρ. πατάτες σε κύβους
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
1/2 κουτ.γλ. κύμινο
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα
4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές μαϊντανός
3-4 σκελ. σκόρδο
350 ml. ζωμός λαχανικών


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές από το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι . Προσθέτετε τις μελιτζάνες τα κολοκυθάκια τις πιπεριές τα φασολάκια και τις πατάτες. Πασπαλίζετε με την κανέλα το κύμινο την πάπρικα και αφήνετε για 3 λεπτά ακόμη. Αδειάζετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες ψιλοκόβετε τη σάρκα τους και τις βάζετε σε ένα μπολ με το μαϊντανό το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το ζωμό το μείγμα και σκεπάζετε με τις ντομάτες .  Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 -50 λεπτά.  Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε 10 λεπτά ακόμη. 

Σχόλια