Υλικά
2 κουτ ζάχαρη
μισή κούπα ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
1 αβγό
γέμιση
2 κουταλιές βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη 1 κουταλιά μέλι
1/2 κούπα σταφίδες 1 κουταλάκι κανέλα
εκτέλεση
Διαλύστε τη ζάχαρη με τη μαγιά στο ζεστό γάλα και αφήστε σε ζεστό μέρος να γίνει σαν αφρός 10 λεπτά. Ανακατέψτε το αλάτι με το αλεύρι το βούτυρο το αυγό και μείγμα της μαγιάς και ζυμώστε γίνει μια ζύμη ελαστική. Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο . Βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης σε κατσαρολάκι να διαλυθεί η ζάχαρη αφήστε να κρυώσει. Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώστε για λίγο. Ανοίξτε χοντρό φύλλο και απλώστε τη γέμιση .Τυλίξτε σε ρολό κόψτε το ρολό σε κομμάτια 3 εκ. Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί με τις κομμένες όψεις πάνω κάτω. Αφήστε τα να φουσκώσουν αλείψτε τα με κροκάδι αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίστε τα με ζάχαρη. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς γύρω στα 30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου