Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
200 γρ σταφίδες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα με ένα κουταλάκι από τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να αφρίσει. Βάλτε στη λεκάνη που θα ζυμώσετε το αλεύρι ανακατέψτε το με τη ζάχαρη το αλάτι και την πορτοκαλόφλουδα. Αδειάστε εκεί την αφρισμένη μαγιά και αρχίστε να ζυμώνετε. Χρησιμοποιήστε όσο ζεστό νερό χρειαζόσαστε για να πετύχετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ρίξτε τις σταφίδες . Ζυμώστε να ενωθούν ομοιόμορφα. Τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ξαναζυμώστε να απορροφηθεί. Σκεπάστε τη ζύμη για μισή ώρα. Πλάστε μικρά στρογγυλά ψωμάκια και βάλτε τα σε ταψί που το έχετε στρώσει με λαδόχαρτο. Σκεπάστε το και αφήστε να φουσκώσει. Όταν γίνει διπλάσιο σε όγκο αλείψτε το με γάλα η ασπράδι αυγού τρυπήστε εδώ και εκεί τα ψωμάκια και φουρνίστε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου