Υλικά
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 γρ η μισό κουταλάκι ξινό
150 γρ. κόρν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
πράσινο η κόκκινο η κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ξύσμα από 2 λεμονιά
200 γρ ζάχαρη άχνη+30 γρ κόρν φλάουρ ανακατεμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κόρν φλάουρ που το εχουμε διαλύσει σε νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τότε ρίχνουμε το χρώμα το ξύσμα και εάν θέλουμε να έχουν άρωμα τριαντάφυλλο ρίχνουμε 30 γρ ροδόνερο. Το βάζουμε σε ταψάκι αφού το εχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και το αφήνουμε για ώρες ιδανικά όλο το βράδυ. Την επομένη το κόβουμε σε κυβάκια και κυλάμε στην άχνη με το κόρν φλαουρ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου