Ρεβιθοκεφτέδες

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ:'
500γρ. ρεβίθια(μουσκεμένα για 8 ώρες)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι δυόσμο
3 μέτριες ντομάτες 
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτάλι της σούπας ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι(κατά προτίμηση αυτό που φουσκώνει μόνο του)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν εντελώς(περίπου 1 1/2 ώρα).Μόλις είναι έτοιμα,τα στραγγίζετε καλά και τα περνάτε μαζί με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια από το μύλο των λαχανικών.Αδειάζετε τον πολτό των ρεβιθιών σε βαθύ σκεύος και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνετε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα αρκετά παχύρρευστο μείγμα,χωρίς όμως να πλάθεται με το χέρι.Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.Μόλις ζεσταθεί,χωρίς να κάψει,ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα.Όταν οι ρεβιθοκεφτέδες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές,τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.  


Σχόλια