Πιτάκια μεθυσμένα με λουκούμια

H μαγειρικη της Φωτεινής: Πιτάκια μεθυσμένα με λουκούμια

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζ τσαγ ηλιέλαιο
1/2 φλυτζ τσαγ ρετσίνα
2 κουτ σουπ ινδοκαρυδο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΓΕΜΙΣΗ

λουκούμια κομμένα σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμίξετε το ηλιέλαιο την ρετσίνα και το ινδοκαρυδο. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. 
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και ανοίξτε με το χέρι σας. Βάλτε σε κάθε ένα από ένα κομμάτι λουκούμι και κλείστε να σχηματισθούν μισοφέγγαρα. Ψήστε σε λαδωμένο ταψί και μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.  Τα βγάζετε από το φούρνο και τα πασπαλίζετε μετά από 20 λεπτά με άφθονη ζάχαρη.

Σχόλια