ΥΛΙΚΑ
1200 γραμμ. σουπιές
100 γρ ελαιόλαδο
200 γραμμ κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 φύλλα δάφνης
100 ml λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
100 γραμμ κρεμμύδια τριμμένα
100 ml ελαιόλαδο
200 γραμμ ρύζι
100 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές μαϊντανός
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές. Κόβουμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια και τα κρατάμε ξεχωριστά. Κόβουμε τις σουπιές στη μέση και κάθε κομμάτι στα τρία. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τις σουπιές. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το κρασί νερό τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Ακολουθεί το ριζότο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από το ζωμό της άλλης κατσαρόλας. Μόλις απορροφηθεί ξαναβάζουμε.Με τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τις σουπιές και τις βάζουμε στο ρύζι. Συνεχίζουμε ομοίως προσθέτοντας ξανά ζωμό ώσπου να γίνει το ριζότο. Σερβίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου