Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκάλι
150 γρ. σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτετε ένα ένα τ αυγά και εξακολουθείτε το χτύπημα. Κοσκινίζετε το αλεύρι το μπεικιν και το αλάτι. Το ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Πλένετε τη σταφίδα και τη στεγνώνετε .Πασπαλίζετε τη σταφίδα με λίγο αλεύρι και προσθέτετε στο χυλό. Στρώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Αφού την βγάλετε αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου