Σπανακόρυζο

H μαγειρικη της Φωτεινής: Σπανακόρυζο

Υλικά 

350 γρ ρύζι για ριζότο
500 γρ φύλλα από σπανάκι
λίγοι στήμονες σαφράν
1/4 φλυτ. βούτυρο
1/4φλυτ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1300 γρ ζωμός λαχανικών
αλατοπίπερο
2 κουτ. βραστό νερό
  

Εκτέλεση

Βάζετε τους στήμονες του σαφράν μέσα στις 2 κουτ. ζεστό νερό και αφήνετε  στην άκρη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθεί . Αδειάζεται το 1 λίτρο από το ζωμό και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε το σπανάκι .Βράζετε έως ότου να μαλακώσει το ρύζι αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σχόλια