
Υλικά
350 γρ ρύζι για ριζότο
500 γρ φύλλα από σπανάκι
λίγοι στήμονες σαφράν
1/4 φλυτ. βούτυρο
1/4φλυτ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1300 γρ ζωμός λαχανικών
αλατοπίπερο
2 κουτ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Βάζετε τους στήμονες του σαφράν μέσα στις 2 κουτ. ζεστό νερό και αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθεί . Αδειάζεται το 1 λίτρο από το ζωμό και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε το σπανάκι .Βράζετε έως ότου να μαλακώσει το ρύζι αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου