
Υλικά
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια
μισό σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
χυμό λεμονιού
1 αυγό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
χυμό από 3 λεμονάκια
2 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα υλικά.
– Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.
– Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
– Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
– Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
– Πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας.
– Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
– Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα γυρίσουμε και μετά σε 10 περίπου λεπτά τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
– Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες, ζεστά.
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια
μισό σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
χυμό λεμονιού
1 αυγό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
χυμό από 3 λεμονάκια
2 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα υλικά.
– Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.
– Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
– Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
– Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
– Πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας.
– Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
– Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα γυρίσουμε και μετά σε 10 περίπου λεπτά τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
– Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες, ζεστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου