Καλλιτσούνια

H μαγειρικη της Φωτεινής: Καλλιτσούνια


Υλικά
2 κιλά αλεύρι
2 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνα γάλα
50γρ. μαγιά νωπή


Γέμιση
2 κιλά μυζήθρα γλυκια
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά κανέλα


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε 700γρ. αλεύρι και αφήνουμε να ανέβει. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και το δουλεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το ζυμάρι .Τα ζυμώνουμε όλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τη ζύμη  φύλλο πάχους ενός εκατοστού και το κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθειά ενός πιάτου. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και το διπλώνουμε σε σχήμα τετράγωνο. Μετά τα αφήνουμε να ανέβουν καλά 2-4 ώρες . Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο λεμόνι και αλείφουμε τα καλλιτσούνια που έχουν ανέβει. Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου