Ελιόψωμο

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ελιόψωμο


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
25 γρ. νωπή μαγιά
5 κουταλιές της σούπας λάδι
550 γρ. νερό
300 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί,εκτός από τις ελιές,μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.Προσθέτουμε τις ελιές σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.



Σχόλια