- 2 κιλά αρνάκι
- 3-4 καρότα
- 100 ml λευκό κρασί
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα μας.
Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο,
Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο,
τα 100 ml λευκό κρασί, την μουστάρδα, τον χυμό από 1/2 λεμόνι, ρίγανη,
θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
Βουτάμε στην μαρινάδα τις πατάτες (baby ή κομμένες κυδωνάτες) και
τις απλώνουμε στην γάστρα.
τις απλώνουμε στην γάστρα.
Περνάμε από την μαρινάδα και τα χοντροκομμένα καρότα και τα βάζουμε στην γάστρα.
Τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο, το αρνάκι μας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από
τις δύο πλευρές
τις δύο πλευρές
Περιχύνουμε την μαρινάδα, σκεπάζουμε με τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί
και κλείνουμε με το καπάκι.
και κλείνουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2.30-3 ώρες και 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από την
φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος
γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.
φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος
γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου