Μοσχάρι πιπεράτο

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μοσχάρι πιπεράτο

Υλικά 

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
ανάμεικτα πιπέρια
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους ενάμισι εκατοστού. Το ροδίζουμε σε κατσαρόλα να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ. Τρίβουμε διάφορα πιπέρια και μια πρέζα μπουκοβο. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό στο φαγητό . Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τότε ρίχνουμε τη ρίγανη και αλάτι. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά . Σερβίρουμε με βραστή πατάτα. 

Σχόλια