κέικ με σταφίδες και καρύδια

H μαγειρικη της Φωτεινής: κέικ με σταφίδες και καρύδια

Υλικά

300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. βούτυρο
6 αυγά
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. καρύδια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το βούτυρο τη ζάχαρη τα αβγά και το αλεύρι.  Σ αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αρωματικά. Τ ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα  σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια