ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα καλά γεμάτο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με την ζάχαρη,μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους και να αφρατέψουν.Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα στην μεσαία ταχύτητα.Συνεχίστε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και τελευταία τα αμύγδαλα.Βουτυρώστε ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα μέσα.Στρώστε το μείγμα με μία σπάτουλα έτσι ώστε να μην έχει πάχος πάνω από 3 εκατοστά.Ψήνετε το ραβανί σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.Ωστόσο ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής:Βάζετε το νερό,τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού,κι ένα ξυλαράκι κανέλα στην φωτιά να βράσουν.Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει.Το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Βγάζετε το ραβανί από τον φούρνο ζεστό και το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου