Μοσχαράκι μπουργκινιον

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μοσχαράκι μπουργκινιον

Υλικά 

 1.5 kg μοσχάρι σε κομμάτια

• 6 κομμάτια μπέικον
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 καρότα ψιλοκομμένα
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κούπες κόκκινο κρασί
• 2 κούπες ζωμός μοσχάρι
• 1\4 κούπας κονιάκ
• 2 κ.σ πελτέ τομάτας
• 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
• 500 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 2 κ.σ βούτυρο
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε σε ένα πιάτο.

• Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας,μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε σε ένα πιάτο.
• Αν το τηγάνι σας είναι πολύ ξηρό, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα για λίγα λεπτά ή μέχρι να πάρουν κάποιο χρώμα.
• Προσθέστε το κονιάκ και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου ένα λεπτό, ανακατέψτε το πελτέ τομάτας και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα ενώ ανακατεύετε.
• Προσθέστε το κρέας μαζί με το κρασί, το ζωμό, το μαγειρεμένο μπέικον και το θυμάρι. Καλύψτε με ένα καπάκι, γυρίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία
και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 2 ώρες ή έως ότου το κρέας είναι τρυφερό.
• Ακριβώς πριν γίνει το φαΐ, σοτάρετε τα μανιτάρια.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 έως 7 λεπτά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά με αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
• Αφαιρέστε το καπάκι από τη κατσαρόλα, προσθέστε τα μαγειρεμένα μανιτάρια γυρίστε τη φωτιά στο δυνατό και αφήστε τα πάντα να μαγειρευτούν. Ρυθμίστε το στη γεύση και σερβίρετε!

Σχόλια