Σκορδαλιά

H μαγειρικη της Φωτεινής: Σκορδαλιά

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί,βάζετε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ,το οποίο γεμίζετε με νερό,έτσι που να καλύπτεται το ψωμί.Το αφήνετε να μουσκέψει και μετά το στύβετε με τα χέρια σας,αλλά όχι πολύ,για να μη στεγνώσει τελείως.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο.Ρίχνετε τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνετε να δουλευτούν καλά,ώσπου να γίνουν αλοιφή.

Σχόλια