Ψητή κολοκύθα με μανιτάρια και κρεμμύδια

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ψητή κολοκύθα με μανιτάρια και κρεμμύδια

Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κύβους
    1  κρεμμύδι τεμαχισμένο
    500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
     ¼ και 1/3 κούπας ελαιόλαδο
     2 κσ. λευκό ξύδι
     αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ, ανακατέψτε τα λαχανικά με το ¼ της κούπας λάδι και ψήστε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Φροντίστε να ανακατεύετε ανά είκοσι λεπτά ώστε να μαγειρευτεί όλο το μείγμα ομοιόμορφα. Όσο τα λαχανικά μαγειρεύονται, ανακατέψτε το 1/3 της κούπας με το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ρίξτε σε αυτά τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

Σχόλια