Μιτίκια με συκώτι και ρύζι

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μιτίκια με συκώτι και ρύζι

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι
1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. κόκκινο κρασί
νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση

150 γρ. συκώτι ψιλοκομμένο
1 φλυτζ.τσαγ ρυζι γλασέ
1 1/2 φλυτζ. τσαγ. λευκό κρασί
1 φλυτζ.τσαγ. βούτυρο
1 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες μουλιασμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
4 φλυτζ.τσαγ. ζωμό κότας

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι. Κάνετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρασί. Ζυμώνετε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 15 λεπτά. Την ανοίγετε λεπτό φύλλο και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια .Σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μισό βούτυρο. Προσθέτετε το συκώτι ψιλοκομμένο και το ρύζι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύετε ρίχνετε 1 1/2 φλυτζ.τσαγ. ζωμό και αφήνετε να βράσουν. Τοποθετείτε στα τετράγωνα κομμάτια ζύμης μια ποσότητα γέμιση και ενώνετε σαν πουγκάκια. Βουτυρώνετε το ταψί και βάζετε μέσα τα πουγκιά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Ρίχνετε στο ταψί τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το ψήσιμο να ροδοκοκκινίσουν.

Σχόλια