κουλουράκια πασχαλινά

H μαγειρικη της Φωτεινής: κουλουράκια πασχαλινά

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα ζεστό
7 αυγά
1 κ.γλυκ αλάτι
30gr αμμωνία
αρκετό ξύσμα λεμονιού


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα 5 αυγά και το βούτυρο λιωμένο.Χτυπάτε το μείγμα για 7-8 λεπτά με ένα πηρούνι.Στο μπολ ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει το αλάτι.Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.Προσθέτετε στο μείγμα το ζεστό γάλα μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει πολύ καλά την αμμωνία.Ανακατεύετε και ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας για 10-12 λεπτά.Πλάθετε κουλουράκια διαφόρων σχημάτων και τα βάζετε σε καλά λαδωμένη λαμαρίνα.Σε μπολ χτυπάτε τα δύο υπόλοιπα αυγά με 2-3 κ.σουπας νερό και με το μείγμα αυτό αλείφετε τα κουλουράκια.Βάζετε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε τα πασχαλινά κουλουράκια για 15-20 λεπτά,μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.Τα βγάζετε από τη λαμαρίνα,αφού κρυώσουν.

Σχόλια