Υλικά:
3,5 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7,5 γραμ. νωπή μαγιά
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γ. αλάτι
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
2 κ. σ. ξύδι μπαλσαμικό
1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά διαλύοντας τη με το χέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,το ξύδι, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με μια διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45′-60′. Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια σε ένα μπολ. Χτυπάμε το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο με το πιρούνι.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με έναν πλάστη, την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 2εκ. Αλείφουμε με ένα πινέλο το φύλλο με το αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη φέτα. Καλύπτουμε το φύλλο με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το γυρίζουμε από την ανάποδη. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε ένα μεγάλο παραληλόγραμμο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους περίπου 1 με 2 εκατοστών και τις μεταφέρουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε τα κριτσίνια στους 160 – 170 βαθμούς για περίπου 20-25′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν.
7,5 γραμ. νωπή μαγιά
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γ. αλάτι
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
2 κ. σ. ξύδι μπαλσαμικό
1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά διαλύοντας τη με το χέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,το ξύδι, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη τυλίγουμε με μια διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45′-60′. Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια σε ένα μπολ. Χτυπάμε το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο με το πιρούνι.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με έναν πλάστη, την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 2εκ. Αλείφουμε με ένα πινέλο το φύλλο με το αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη φέτα. Καλύπτουμε το φύλλο με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το γυρίζουμε από την ανάποδη. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε ένα μεγάλο παραληλόγραμμο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους περίπου 1 με 2 εκατοστών και τις μεταφέρουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε τα κριτσίνια στους 160 – 170 βαθμούς για περίπου 20-25′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου