Αρακάς γιαχνί

H μαγειρικη της Φωτεινής: Αρακάς γιαχνί

Υλικά

500 γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες ή τετράγωνα κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 ποτήρι ντομάτες σε κονσέρβα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο προαιρετικά
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το μισό λάδι μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε χωρίς όμως να πάρουν χρώμα,


Προσθέτουμε τα καρότα, τον αρακά, τις πατάτες και την ντομάτα, ανακατεύουμε, βάζουμε νερό τόσο όσο για να σκεπάσει το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά, μέχρι να τραβήξει το νερό αρκετά.

Πέντε λεπτά πριν να πάρουμε το φαγητό από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι και τα μυρωδικά.

Σχόλια