ρεβυθοσπανακόρυζο

H μαγειρικη της Φωτεινής: ρεβυθοσπανακόρυζο

Υλικά

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο κύμινο
λίγο κουρκουμά
200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
ρεβίθια βρασμένα που μας έχουν περισσέψει
250 γρ. σπανάκι 
200 γρ. ρύζι νυχάκι
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατευοντας. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες και τα ρεβίθια και αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο. Ανεβάζετε την φωτιά και ρίχνετε το ρύζι και ζεστό νερό και αφήνετε να βράσουν πριν να το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Στο τέλος αλατίζουμε.

Σχόλια