
ΥΛΙΚΑ:
8 μεγάλα κρεμμύδια
25 γρ. βούτυρο
1 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. φυλλαράκια θυμαριού ψιλοκομμένα
3 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ.γλ. ανάμικτα μπαχαρικά
1/2 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
300γρ. σάρκα από πικάντικα λουκάνικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε την κορυφή και τη βάση από τα κρεμμύδια και τα ξεφλουδίζετε.Με κουταλάκι βγάζετε προσεκτικά την εσωτερική σάρκα τους,αφήνοντας 1-2 φλούδες.Ψιλοκόβετε τη μισή ποσότητα από τη σάρκα των κρεμμυδιών.Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε τη σάρκα από τα κρεμμύδια σε μέτρια θερμοκρασία,να μαλακώσουν.Προσθέτετε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά,ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αχνίζετε τα αδειασμένα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά,τα ακουμπάτε σε ταψί και τα αλείφετε εξωτερικά με ελαιόλαδο.Ανακατεύετε τη σάρκα από τα λουκάνικα με το κρύο μείγμα από τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνετε.Γεμίζετε τα κρεμμύδια με τη γέμιση,βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η γέμιση και να ψηθούν τα κρεμμύδια χωρίς να λιώσουν.Σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου