
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
μπουκοβο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ξυσμένη ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
1 πακέτο ζυμαρικά
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βαλτε το χταπόδι σε κατσαρόλα και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας συχνά. Δεν χρειάζεται νερό θα βγάλει το δικό του. Μόλις σφίξει και κοκκινίσει βγάλτε το από τη φωτιά και κόψτε το. Κρατήστε το ζουμί του .Σε κατσαρόλα ζεστάνετε περίπου 1/2 φλιτζάνι λάδι για να σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το χταπόδι και γυρίστε το μερικές φορές. Βάλτε και το μπουκοβο. Αδειάστε το κρασί στη κατσαρόλα ανακατέψτε και προσθέστε την ντομάτα τη δάφνη την κανέλα και το ζωμό του χταποδιού. Χαμηλώστε την φωτιά σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σουρώστε. Αδειάστε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου