ΥΛΙΚΑ:
14 κουτ σουπ ρύζι νυχάκι
7 ώριμες ντομάτες
6 πιπεριές διάφορα χρώματα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
150 γρ ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι πιπέρι
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
7 ώριμες ντομάτες
6 πιπεριές διάφορα χρώματα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
150 γρ ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι πιπέρι
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από τις ντομάτες και τις πιπεριές ένα οριζόντιο κομμάτι από την επάνω πλευρά.Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό τους,αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί.Το εσωτερικό της ντομάτας το τρίβουμε,σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν.Ρίχνουμε το ρύζι,τον μαϊντανό,λίγο αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό.Βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.Προσθέτουμε ρίγανη και δυόσμο.Ανακατεύουμε και γεμίζουμε κάθε ντομάτα και πιπεριά.Σκεπάζουμε με τα καπάκια,ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τα γεμιστά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και συμπληρώνουμε με 2 πατάτες κομμένες.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου