Υλικά:
300 γρ. ρύζι
80 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
60 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
900 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
80 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
60 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
900 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δηλαδή να ετοιμαστεί το ρύζι. Τα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τελευταίο και σερβίρουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τελευταίο και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου