Υλικά:
225γρ. βούτυρο
250γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
125γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μία λευκή κρέμα.Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ ανακατεύοντας με μια κουτάλα.Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη τάρτας διαμέτρου 24εκ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να ξεκουραστεί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά.Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου