Υλικά:
1 κιλό φασολάκιαΕκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες σ΄ένα μπολ. Πλένουμε καλά τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε στο ίδιο μπολ.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτια. Μόλις το λάδι είναι έτοιμο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για 5′ να μαραθούν τα μυρωδικά και έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, τη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρέυουμε για 35′-40′. Μετά τα πρώτα 20′ βρασμού δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι ή πιπέρι. Ελέγχουμε επίσης πόσο σκληρό είναι το φασολάκι και ανάλογα με τα γούστα μας κρίνουμε αν για τα επόμενα 20′ θα πρέπει να προσθέσουμε επιπλεόν νερό. Μόλις είναι έτοιμα σερβίρετε με τυρί φέτα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου