Υλικα
2 ½ kg πατάτες, χονδροκομμένες
2 μπούτια κοτόπουλου
100gr ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις χονδροκομμένες πατάτες σε ένα ταψί. Χτυπάμε καλά, με το σύρμα, το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα και την ρίγανη. Αλείφουμε πολύ καλά τα μπούτια κοτόπουλου με το μίγμα μουστάρδας και τα αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια κοτόπουλου και ψήνουμε το φαγητό στους 200-220 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Περίπου στα 40 λεπτά, γυρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.
2 μπούτια κοτόπουλου
100gr ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις χονδροκομμένες πατάτες σε ένα ταψί. Χτυπάμε καλά, με το σύρμα, το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα και την ρίγανη. Αλείφουμε πολύ καλά τα μπούτια κοτόπουλου με το μίγμα μουστάρδας και τα αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια κοτόπουλου και ψήνουμε το φαγητό στους 200-220 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Περίπου στα 40 λεπτά, γυρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου