Υλικά:
350 γρ περίπου φάβα
1/2 πράσο1 καρότο
1-2 φέτες ψωμί
2 αυγά
Δυόσμος
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα
Αλεύρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τη φαβα Τη σουρώνουμε και την αλέθουμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη.
Αλέθουμε το ίδιο το πράσο και το καρότο, όπως είναι ωμά.
Μουλιάζουμε το ψωμί
Βάζουμε τη λιωμένη φάβα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το πράσο, το καρότο και το μουλιασμένο ψωμί που το έχουμε προηγουμένως στίψει πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα, μια χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο και αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά και 1 φλιτζανάκι μικρό ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε το μείγμα μας, το κάνουμε μια μπάλα, σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 με 1 ώρα.
Το βγάζουμε απ’ το ψυγείο, προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι και αναμειγνύουμε.Βάζουμε σε ένα πιάτο αρκετό αλεύρι, πλάθουμε μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι όπως όποιδήποτε κεφτεδάκι, μέχρι να ροδίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου