Υλικά:
1 κιλό σουπιές
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένα
2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}
χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
αλατοπίπερο
5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλ. λάδι
1 φλ. τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.
- Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου